Как да се грижим за късата коса

Определянето на порьозността на косата е най-модерният метод за грижа за прическата през последните години

Как да се грижим за късата коса | StandartNews.com

Всеки мъж и всяка жена, със сигурност знаят, че оформянето на прическата понякога е истински кошмар! Непокорните кичури и честите посещения в салона отнемат много време и са скъпи. Вижте какво да направите, за да се грижите за косата си, без да излизате от дома си!

Правилната грижа: ключът към успеха

Определянето на порьозността на косата е най-модерният метод за грижа за прическата през последните години. За какво става дума? Започнете с малък тест! Има три степени на порьозност:

1.Ниска порьозност - прави и гладки коси. Козметиката за тях няма нужда да е натоварваща, защото те са красиви и подредени. Използвайте леки, овлажняващи молекули, например хиалуронова киселина, алое или млечна киселина.

2. Средна порьозност - малко груби и без блясък. Въпреки това, благодарение на подходящите продукти, те се регенерират бързо. Козметиката с коприна и кератин ще работи най-добре.

3. Висока порьозност - такива най-често са къдравите коси, които изсъхват бързо. Ето защо в шампоаните и балсами търсете големи молекули, които да регенерират косъма. Най -добре действат: коприна, млечни протеини, овес, колаген и масло от пореч.

Стилизиращи продукти и аксесоари. В какво си струва да инвестирате?

Тези козметични продукти и аксесоари ще ви улеснят в оформянето на прическата и ще осигурят безупречния ѝ вид:

Фиксиращ гел - един от основните продукти, който се използва както от жени, така и от мъже. Козметиката фиксира добре, но само в малка степен позволява моделиране. Не прекалявайте с количеството му. Ако нанесете твърде много от продукта, прическата ви може да изглежда мазна!

Моделираща вакса - с нея ще получите естествен и матов ефект. Подходяща за оформяне на къси и дълги коси. Нанесете я на сухо и след това бързо започнете да моделирате.

Машинки за подстригване - противно на външния вид, използването им не е никак сложно! Повечето аксесоари имат специални приставки, благодарение на които можете да подстрижете косата си равномерно. Когато избирате, обърнете внимание на мощността на устройството, вида на захранването и допълнителните функции, например, потискане на шума, благодарение на което скъсяването на косата ще бъде по-удобно.

Лак - за разлика от гелa и ваксата, той позволява постоянни промени и корекции. Ако не сте доволни от крайния резултат, просто срешете косата и премахнете излишния продукт от нея.

Термозащитен крем - сушите косата си с четка или използвате преса за изправяне? Ако е така, този продукт определено трябва да бъде в козметичната ви чанта. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете малко крем преди оформяне. Той ще предпази косъма от вредното въздействие на високите температури. Можете да забравите за сухите дължини и накъсаните краища!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай