Извращенията със сираци били кьорфишек

Италиански осиновител скалъпил историята, за да се отърве от едно от децата

Извращенията със сираци били кьорфишек | StandartNews.com

София. Историята с изнасилваните хлапета в български интернат най-вероятно ще се окаже измислена от италианския осиновител на децата. Това показва засега проверката на Държавната агенция за закрила на детето по случая, описан в седмичника "Еспресо" на базата на разкази на три сирачета - две сестрички и един брат, осиновени преди година в Италия.

Домът, набеден, че там се е случвало това, е във великотърновското село Страхилово. В него от два дни текат проверки. На този етап няма данни за извършвано насилие върху децата, и особено сексуално, заяви за агенция Стандарт Нюз шефът на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

"Най-вероятно това, което е описано в статията, е доста преекспонирано от страна на осиновителя, който може би така се опитва да реши друг проблем", посочи той. Каменов допълни, че агенцията е получила информация от италианските си колеги, че преди време осиновителят се е опитвал да отдели по неизвестни засега причини по-големия брат от семейството. Психолозите обаче са се противопоставили, тъй като между децата е имало силна емоционална връзка. Вероятно с представянето на подобна скандална информация, бащата е целял да изкара момчето насилник и така да го отдели от сестрите му, допускат социлните работници.

Агенцията за закрила на детето се е обърнала към официалните служби в Италия да проверят на место отношенията в семейство и да дадат заключение дали разказаната от децата история за системни изнасилвания, докато са били в дома в България, отговаря на истината.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай