Изтеглят за по-рано вечерния протест пред МС

Изтеглят за по-рано вечерния протест пред МС | StandartNews.com

София. Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски днес ще се съберат за традиционния протест на пл. "Независимост" по-рано - в 17.00 ч., за да посрещнат депутатите от парламентарните комисии. В първия ден от възобновената работа на парламента заседават три комисии: Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисия по инвестиционно проектиране и Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Заседанията се провеждат в административната сграда на Народното събрание в бившия Партиен дом.

Протестиращите се организират в социалните мрежи да се съберат на традиционното място на пл. "Независимост" от 17.00 ч. и дори по-рано, за да освиркат депутатите от комисиите и да им попречат да си тръгнат. Искането на протестиращите е за оставка на кабинета. 

Днес е първият работен ден на Народното събрание след 30-дневната парламентарна ваканция. От рано сутринта протестиращите обградиха сградата на парламента, но засилените ограждения и полицейска охрана не допуснаха никакво стълкновение между депутатите и гражданите. Контрапротест в подкрепа на кабинета беше допуснат вътре в зоната за сигурност. Протестите продължиха с променлива численост до края на парламентарното заседание и блиц парламентарния контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай