Изненада! Къде изгря Олена Зеленска /Фото/

Съпругата на украинския президент даде специално интервю

Изненада! Къде изгря Олена Зеленска /Фото/ | StandartNews.com

Олена Зеленска озари корицата на "Vogue". 

"Това бяха най-ужасните месеци в моя живот и в живота на всеки украинец", каза тя за изданието. "Честно казано, не мисля, че някой е наясно как сме се справили емоционално. Ние очакваме с нетърпение победата. Не се съмняваме, че ще победим. И това е нещото, което ни кара да продължаваме."

Олена Зеленска дава своето интервю в силно охранявано място, до което се пътува с часове, има множество контролно-пропускателни пунктове и лабиринт от затъмнени коридори, застлани с чували с пясък и войници, информира ladyzone.  

Наскоро тя пътува до Вашингтон, където се срещна с президента Байдън, първата дама д-р Джил Байдън и държавния секретар Антъни Блинкен. В обръщението си към Конгреса тя заяви, че говори като майка и дъщеря, а не само като първа дама. Показа снимки на украински деца, убити от руски ракети, сред които и четиригодишно дете със синдром на Даун. 

Не е ясно дали Зеленска или нейният съпруг ще убедят западните съюзници на Украйна да се включат още по-дълбоко в един конфликт, който не показва признаци на скорошно разрешаване.

Появата на Олена Зеленска в модното издание не е самоцелно. Тетяна Соловей, бивша редакторка на Vogue Украйна, живееща в Лондон, казва, че е от решаващо значение.

За известно време Зеленска не може да общува със съпруга си, нито с родителите си. 

Преди войната тя е разговаряла с майка си по телефона всеки ден. "Дори не знам как щях да преживея тези месеци, ако бяхме разделени", казва тя за децата. От съображения за сигурност президентът все още не е успял да види децата. 

Когато Зеленски решава да се кандидатира за президент, съпругата му била разстроена. 

"Уважавах избора му и разбирах, че това е важна стъпка за него. В същото време усещах, че животът ми и този на семейството ми ще се промени доста радикално. Промяната щеше да бъде дълготрайна и доста сложна", разказа тя. "Знаех, че ще има много работа за мен, и бях права". 

За спокойните години преди войната, двамата пазят топли спомени - концерт на Адел в Лисабон, пътуване с приятели до Краков, за да видят Maroon 5, гледане на любими филми като семейство - "Форест Гъмп",  "Мостовете на Медисън").

"Живеехме щастлив живот и никога не сме мислили, че това ще се случи. Но имаме надежда" - споделя тя в интервюто. 

Както всички в Украйна, Олена Зеленска иска отново да води нормален живот. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай