Издирват Сертов в Южна България, една от версиите е катастрофа

Издирват Сертов в Южна България, една от версиите е катастрофа | StandartNews.com

София. Властите издирват Петко Сертов в Южна България, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той е възнамерявал да изпрати хеликоптер да се включи в търсенето, но метеорологичните условия не са го позволили.

Главсекът допълни, че се работи по всички възможни версии.

От своя страна зам.-главният секретар Георги Костов посочи, че Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпни местности, за да се разтоварва от стреса и допълни, че една от версиите е за пътно-транспортно произшествие.

До момента няма данни бившият шеф на ДАНС да е напускал границата, но не се изключва възможността и да го е направил, а властите да не знаят, добави Костов.

„Не изключваме варианта да е напуснал страната без ние да имаме данни за това. Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ. Всички лични документи, с които е разполагал Петко Сертов, са били в него. Съпругата му обясни, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи", обясни Костов.

Стана ясно, че Сертов е теглил пари, преди да изчезне с автомобил Опел Астра, но сумата е била в нормални за неговия начин на живот размери.

"Нямаме данни Петко Сертов да е има финансови проблеми. Сумата, която е изтеглил, е обичайна за него. Два пъти на месец е теглена подобна сума от него", посочи Светлозар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай