Иво Димчев се застъпи за Бакалова

Обожавам това, което ѝ се случва, заяви артистът

Иво Димчев се застъпи за Бакалова | StandartNews.com

Интервюто на театралния режисьор Иван Добчев - професор в НАТФИЗ, чийто клас е завършила Мария Бакалова през 2019-а, разбуни духовете в социалните мрежи. Много хора се изказаха в защита на първата българка с номинация за "Златен глобус", включително и някои от родните популярни личности.

ВИЖ ОЩЕ: Професор на Бакалова призна: Не ми беше любимка

"Два пъти съм отказвал на Добчев предложения за главни роли в негови спектакли. Първият път в Народния театър дори отидох на две репетиции. И двата пъти щях да се задуша от абсолютно нефункционалното интелектуално самозадоволяване на режисьора, което отнемаше 90% от репетицията. И не можех да проумея как някакви супер яки и опитни актьори търпяха това напънато егоцентрично безсмислие. Вторият път беше за Достоевски в "Сфумато". Аз боготворя Достоевски и нямаше как да си причиня това. Престъпление е да губиш времето на актьорите с комплексите си и напълно криворазбрана идея за "водене" и после да ги гледаме милите как "сами се спасяват" по премиерите. Някои от тях, обаче наистина успяват да се спасят. Мария е перфектния пример! Обожавам това, което ѝ се случва", пише във Фейсбук Иво Димчев.

"Нямам никаква представа кой е преподавателят бла-бла-обчев, а и честно казано, не ме интересува! Дано се е объркал, или нещо не е разбрал, къде точно се намира в културната и изобщо глобална карта на развитие на таланти, подкрепа на общности и насърчаване за успех! Ретроградното тесногръдие, което прозира зад сексиското му изказване заслужава феминистка и чисто човешка плесница в лицето! Слава Богу, времето му и нем подобните е към края си, не темпорално! Морално! Слава Богу, младите днес живеят спрямо други принципи и ценности! И това е добре!", заяви Ива Екимова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай