Ивайло Спиридонов поема СДВР

Ивайло Спиридонов поема СДВР | StandartNews.com

Зам.-шефът на столичната полиция Ивайло Спиридонов ще поеме ръководството на СДВР след оставката на шефа й - комисар Валери Йорданов. Засега той временно ще управлява столичната полиция, докато бъде избран титуляр. Всички в СДВР обаче казват, че той е най-подходящ да поеме постоянно поста.

Ивайло Спиридонов е зам.-директор на СДВР от 2010 г. Преди това бе началник на отдел "Криминална полиция" в дирекцията. Започнал е работа в МВР през 1993 г. в столичното Девето РПУ. Три години по-късно се мести в сектор "Убийства", където работи 13 години. Осем от тях е негов началник. През 2000 г. получи приза "Полицай на годината" заради разкриването на едно от най-заплетените убийства - на ватманите Лазар Колибаров и Анита Методиева.

Човекът, който сглоби зловещия пъзел, се казва Ивайло Спиридонов. Малко хора, които веднъж са го видели, могат да го сбъркат. Причината - Спиридонов е пълно копие на известния холивудски актьор Джордж Клуни. Казваме му д-р Рос, защото досущ като известния актьор и той обожава децата и е готов да даде всичко за тях, разказват колегите му от столичната дирекция.

18-те момчета от отдел "Убийства" заедно със Спиридонов често надничат, без да искат, в съдбите на хората. Досущ като героите от сериала "Местопрестъплението" стават неканени гости в чужди домове. Това се случва винаги когато се захващат с тежката задача да разплетат поредното убийство, извършено в София. Мълчанието е най-важно и за нас, е казвал неведнъж българският д-р Рос. Всеки ден започва работа с мисълта: "Трябва да си лоялен първо към колегите и после към работата."

Спиридонов пресява хората, които започват работа в дирекцията. Най-важното е човек да е сигурен и да работи в екип, категоричен е той. Може би заради това той не обича да говори за наградите си. Иво е играещ треньор, винаги е с нас, уверяват колегите му. Философията си за работата Спиридонов обяснява просто - трябва да си куче, но не и помияр. Както животното захапва кокала и не го пуска, така и екипът му, когато се захване с едно убийство, го нищи докрай. Доказват го ежегодните отчети на дирекцията, които винаги имат отлични резултати в този сектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай