Игумен се нахвърли на дяволчето Фют и Ян Бибиян

Игумен се нахвърли на дяволчето Фют и Ян Бибиян | StandartNews.com

Отец Рафаил, който е игумен на Кладишкия манастир, бе един от малкото духовни хора, които се обявиха абсолютно категорично против позицията на Светия синод срещу приемането на още бежанци в България. В своя Фейсбук профил отец Рафаил публикува позицията си относно бежанците и приютяването им в страната ни.

Ето какво написа отец Рафаил във Фейсбук.

"Драги читатели, всички сме чели за неблагочестивия навик на Ян Бибиян да общува отблизо с тъмни и нечисти сили, и в частност с непълнолетния дявол Фют, а това не е православно. Убеден съм, че с присъщата си мъдрост, синода ни в най-близко време ще заеме позиция и ще излезе със становище в този дух. Най-братски призовавам всички, да бъдем осторожни, и да пазим децата от всегибелния Ян Бибиян, проводник на чужди за клетата ни държава и милия ни народ влияния, като същите могат да намират утеха, разтуха и поука в "Миньоните" и "Музейко", и да растат здрави и щастливи на полза роду и синоду. Мерси!"

Напоследък Светият синод твърде често излиза със становища по различни теми от обществения живот в страната, които предизвикват доста активни дискусии. Преди да се притесни за бъдещето на православната ни родина, подложена на изпитание заради бежанците, Патриаршията заклейми йогата и взе решение във всяка молитва да се споменава името на бившия цар и премиер Симеон Сакскобургготски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай