И армията ще пази границата

И армията ще пази границата | StandartNews.com

Армията скоро може да се включи в опазването на границата ни и така да освободи голяма част от полицаите. Това става ясно от стенограмата на Министерския съвет от заседанието в понеделник, където вътрешният министър Веселин Вучков се оплаква от големия брой униформени, ангажирани с опазването на браздата.

"Към 900 униформени полицаи, не от Гранична полиция, през две седмици се ротират ежеминутно, ежечасно са там. Армията в момента не участва, с министър Ненчев говорим по този въпрос", казва МВР шефът. Тогава в разговора се включва премиерът Бойко Борисов, след като военният министър Николай Ненчев казва, че ще се излъчи работна група по въпроса.

"Да стане бързо. Чуя ли група... Групата сте вие двамата. Сядате следобед, викате си заместниците, решавате го юридически. Каква група, какви...?! Групата от военните ще кажат много важни работи - в момента засичаме изтребители от Украйна, подготвяме танкове, които ще вървят в другата посока... Такива неща ще ви кажат, господин министър, че ще помислите, че сме във война. А ние тук, които сме в името на хората, искаме полицаите да си дойдат по населените места да си вършат превенцията, съответно границата да се охранява добре", обяснява премиерът на министрите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай