Хората все повече научават своите права

Хората все повече научават своите права | StandartNews.com

Все по-уверен съм, че нашата най-голяма сила като контролен орган е в това да поддържаме активна комуникация с гражданите. "Топлата връзка" с хората ни дава възможност да получим бързо информация за това какво се случва на пазара днес и да направим така, че възможно най-скоро нарушенията да бъдат премахнати, за да не заблуждават "следващия на опашката".

Винаги насърчаваме потребителите да се интересуват и да знаят правата си, за да не допускат да бъдат подвеждани от търговците, като същевременно потвърждаваме, че сме на разположение и за съвет и консултация, както и за съдействие при по-сложните казуси, с които не успяват да се справят. Благодарни сме за всички сигнали и жалби, които получаваме, защото те дават възможност нашата контролна дейност да бъде още по-ефективна.

През миналата година имаме над 20 000 жалби и сигнали по най-различни въпроси. Броят на гражданите, които търсят връзка с нас, нараства през всеки следващ период. За нас това е знак както за повишено доверие в институцията, така и че хората все по-добре познават своите права и са склонни да реагират, когато попадат в ситуации, в които търговците правят опити да им ги отнемат.

През последната година положихме сериозни усилия да улесним контакта на хората с комисията. Имаме нов изглед на официалната ни страница, който дава възможност за подаване на жалба или сигнал в няколко бързи и лесни стъпки и това скъсява пътя за връзка с нас. Развиваме специална секция с полезни съвети, включително насочени към уязвими групи потребители като децата и по-възрастните хора. Стремим се да поддържаме активна комуникация с гражданите и през социалните мрежи, тъй като това е още един канал за връзка с хората, които прекарват все повече време в интернет - търсят и споделят информация, помагат си един на друг. За нас е важно да бъдем част и от този процес, за да знаят хората, че могат да разчитат на нас.

През почивните дни отново ще бъдем на разположение на гражданите, за да могат да посрещнат спокойно Великденските празници. На телефона на потребителя 0700 111 22 ще могат да получат консултации. Наши дежурни екипи ще имат готовност да реагират на сигнали, които изискват незабавна проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай