Хиляди мотористи на протест пред НС

Хиляди мотористи на протест пред НС | StandartNews.com

Мотористи от 32 мотоклуба от цялата страна протестират пред парламента. Те пристигнаха там тази сутрин, за да поискат от депутатите застраховката "Гражданска отговорност" за моторите да стане срочна.

Хиляди изпълниха пространството около НС. Те настояват да се застраховат само за мотосезона и изтъкват, че не всички мотористи карат целогодишно.

Протестиращите се срещнаха с представители на партиите в парламента. Те са им обещали, че до месец-два искането им ще бъде вкарано в пленарна зала за гласуване, съобщава Нова тв.

"С това, че сме се събрали от цяла България тук, ние показваме, че сме непоколебими в нашето искане и че няма да отстъпим. Нашето искане е напълно изпълнимо и, ако става въпрос само за някакъв софтуер, то нека този софтуер го направят и ние да имаме това, което искаме. Нашето задължение е да бъдем тук и да покажем, че сме единни", обясняват представителите на мотоклубовете.

"Не искаме чудеса от храброст, искаме гражданска отговорност, която ще ни даде спокойствие на пътя", добавят мотористите.

Вижте повече за протеста от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай