Хаос и километрични опашки на границата с Турция

Хаос и километрични опашки на границата с Турция | StandartNews.com

Турските служби спуснаха бариерата при колите към нашата страна. Забраната важи и за пешеходци

Нито един автобус не пристигна тази сутрин от Турция. Обикновено на ден посрещаме до 8 автобуса с пътници от Истанбул, Бурса, Измир, Чорлу. Това обясниха от Информационния център на автогара „21 век" в Кърджали. Причината са затворените пунктове на българо-турската граница ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Малко Търново и ГКПП Лесово от страна на Република Турция.

„По разписание от Кърджали за южната съседка заминаха сутринта 6 автобуса за Измир Бурса и още няколко направления, но нямаме информация дали са преминали границата", коментираха още служители на местната автогара. 
И специално отбелязаха, че обичайно, през летните месеци много нашенци от Турция идват на гости в Кърджалийско. Само преди 10-на дни пътуващите бяха много заради Рамазан Байрама.

Неяснота и липса на информация по граничните пунктове с Турция, съобщава междувременно bTV.

След опита за военен преврат в страната и затварянето на границите, придвижването остава неясно, като граничарите ту пускат, ту спират потока от автомобили.

Към обяд трафикът на „Капитан Андреево" беше възстановен след блокада в едната посока от рано сутринта. От 5:30 днес трафикът към страната беше пропускан, а ограничението важеше само за влизащите.

Към Турция пътуват хиляди, но никой не се връща. Турските служби спуснаха бариерата при колите към нашата страна.

Забраната важи и за пешеходци. Затова Армен Александров не рискува да влезе на „Капъ Куле", защото не знае кога ще може да се върне.

Затегнатият контрол образува опашка от тирове от турска страна.

По-рано днес на пункта "Лесово" опашката, чакаща за влизане в България, беше близо 15 км. В България също има чакащи.

За момента няма информация за това колко дълго ще важи специалният режим за предвижване по границите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай