Халваджиян със смайващи думи за Лили Иванова за ЧРД

Ето какво мисли продуцентът за музикалната икона

Халваджиян със смайващи думи за Лили Иванова за ЧРД | StandartNews.com

Примата на българската естрада Лили Иванова днес празнува рожден ден. Продуцентът Маги Халваджиян публично призна какво точно мисли за нея.

"Аз смятам, че тя не е достатъчно оценена, що се отнася до награди в последно време, за този музикален връх, който е. Да, светът си има Крал на рокендрола, и това е Елвис Пресли, има си Крал на поп-музиката, и това е Майкъл Джексън. А ние си имаме нашата българска, локална музикална кралица! И това е Лили Иванова!

И да, тя трябва да бъде провъзгласена за такава, защото нейната кариера наистина е забележителна", казва продуцентът на "Като две капки вода" в интервю за "Епицентър". И добавя:

"Лили Иванова е всичко, което трябва да бъде една легенда, за да може да бъде наречена такава. Лили олицетворява няколко неща:– на първо място железен професионализъм, което означава – да можеш да загърбиш всичко в името на една цел, да си отдаден на 1000% в професията си, постоянно да даваш пример на младите, които си мислят, че морето е до колене, и че творческите успехи се случват ей така, донякъде случайно.

Много малко са хората в България, които могат да бъдат наречени „Легенда“. А ние имаме нужда от такива Легенди. Защото една нация се обединява около хора, които в целия си живот дават някакъв пример.

За българите Васил Левски е светинят, той докрай се бори за осъществяването на българския идеал. Ето защо всички се прекланяме пред Левски, учим децата си кой е Левски, и за какво той се е борил.

По същият начин в песенното творчество имаме своята Лили Иванова. Лили не е творец, за който можеш да влезеш в спор, да обясняваш защо някой я харесва, а друг – не я харесва. Просто има неща, които наистина са над тези спорове. Това са неща, които са много по-високо от ниските страсти на спорещите", категоричен е продуцентът.

"Голяма част от песните на Лили са безспорни хитове от десетилетия. За мен най-ценното при нея е, че тя успя да премине през годините, и да запази своя музикален стил. Тя не е Мадона, която сменя стиловете си, и така си осигурява дълголетие. Докато Лили Иванова успя да запази това, което е била и преди. При това – без да се съобразява с годините, времето и модите, тя успя не само да запази, но и постоянно да увеличава своята публика. Тя несъмнено е уникално явление", допълва Халваджиян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай