Годината на Дракона. Мистериозните предсказания на Нострадамус

Какво е казал оракулът

Годината на Дракона. Мистериозните предсказания на Нострадамус | StandartNews.com

Това, което разкри астрологът Красимир Курв беше какви скрити послания крият пророчествата на Нострадамус за Годината на Дракона, пише Trafficnews

Предсказанията на Нострадамус са структурирани като четиристишия, всеки от които се състои от четири реда. Тези стихове са натоварени със символика, метафора и исторически алюзии, което ги прави отворени за тълкуване.

 

Някои смятат, че използването на загадъчен език от негова страна е умишлен опит да се предпази от обвинения в ерес по негово време, както и да предпази виденията си от случаен контрол.

Значението на 2024 г. – Годината на Дракона

2024 г., годината на Дракона в китайския зодиак, обещава да бъде година с голямо значение, но не непременно поради причини, които предизвикват празнуване и радост. В китайската култура Драконът е символ на сила и мощ, но също така носи мощна комбинация от добри и лоши поличби.

Драконът е известен със своето величие, ала също така е известен и със своята свирепост. В исторически план годините на Дракона понякога са били свидетели на значителни конфликти, икономически спадове и природни бедствия. Огненият характер на Дракона може да предизвика напрежение, а склонността му към промяна може да наруши стабилността.

Пандемията на съня от 2024 г.

В своите четиристишия според тълкувателите на пророчествата на Нострадамус разкриват сънна пандемия за 2024 година.  През тази година на Дракона ще се разпространи мистична чума, предизвиквайки безпрецедентна глобална епидемия от сън.

Хората ще се борят с ненаситно желание да заспят, оставяйки ги неработоспособни за продължителни периоди. Обществото ще спре, когато работните места, училищата и ежедневието замръзнат. Реалността и сънищата ще се преплитат, размивайки границата между будност и сън.  

В хватката на дракона, сънна мъгла,

Уморените очи на света в замечтан сън,

Реалност и мечти, неразказан танц,

Тайните на съня, в крепостта на съня.“ 

Годините на Дракона - войни и бедствия?

През цялата история на Драконовите години хората са били свидетели на значителни бедствия. Развиват се революции, бедствия и конфликти. През 1848 г. Европа е в плен на революция. През 1964 г. опустошително земетресение удари Аляска и войната във Виетнам ескалира. През 1976 г. Таншан претърпява катастрофално земетресение.

„Освирепели от глад зверове ще преплуват реки:

По-голямата част от региона ще бъде срещу Hister,

Великият ще го накара да бъде влачен в желязна клетка,

Когато германското дете няма да наблюдава нищо.“

Загадъчните стихове на Нострадамус намекват за потенциалното завръщане на личности, президенти или диктатори, обрисувайки бурни картини. Това пророчество предполага скандали и противоречия, разделящи нациите. Може да се появят обвинения в корупция или злоупотреби, което да предизвика призиви за импийчмънт или оставка на президенти, премиера и правителства. 

„В сенчестата маска прероден,

Хаосът се раздвижва, свят е изоставен. 

Разделение, раздор, в бурен танц, 

Само смелите могат да се възползват от шанса“

Финансови революции

Във визията на Нострадамус годината на Дракона предвещава икономически и финансови революции. Доверието в традиционните валути ще намалява, тъй като хората ще се обръщат към криптовалутата биткойн, търсейки финансова свобода.

Под влиянието на Дракона, биткойн ще се издига като символ на промяната. Неговата децентрализирана привлекателност предизвиква глобално преминаване към криптовалути. И все пак тази трансформация носи несигурност, тъй като правителствата ще се борят с регулирането. В това пророчество Годината на Дракона прекроява финансите, предизвиквайки традиционните системи.

„Копията от злато и сребро се надуха,
които след кражбата бяха хвърлени в езерото,
при откриването, че всичко е изчерпано и разпръснато от дълга.
Всички банкноти и облигации ще бъдат заличени.“

В обобщение, привлекателността на предсказанията на Нострадамус остава мощна, но критичната оценка разкрива значителни причини за скептицизъм. Въпреки че загадъчните му стихове продължават да пленяват и интригуват, те се нуждаят от повече конкретност и надеждност за точна прогноза.

Докато сме в началото на 2024 г., трябва да разчитаме на основан на доказателства анализ и съвременни методологии, за да предвидим бъдещето. Прекомерното доверие във вековни пророчества може да замъгли способността ни за рационално разбиране и готовност пред лицето на утрешната несигурност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай