Главният секретар: Ако имам вина, ще поема отговорност

Главният секретар: Ако имам вина, ще поема отговорност | StandartNews.com

София. "Ако се установи вина, естествено, че ще си поема отговорността", заяви в парламента главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Днес го изслушва Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по случая "Лясковец", когато бившият ловец Петко Савов се барикадира в дома си и откри огън по полицаите, като уби Емил Шарков.

"Първата отговорност я направих вече – отидох на място и приключих работата без проблем", каза главен комисар Лазаров. „Установят ли се пропуски, грешки, вина и т.н., естествено, че ще има оставки, за всеки един, който попада в съответния компонент. Има ли вина, естествено че ще се поеме отговорността", заяви той, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали ДАТО е било използвано при операцията в Лясковец, Лазаров каза: „Мисля, че влизаме в много детайли, които не съм убеден, че в момента са в интерес на обществото. Мога да ви кажа това, което знам от разговорите с един от ранените колеги, който каза: „Шефе, там ни чакаха". За най-голямо съжаление са чакали момчетата. Защо и кой е пратил тези, които са издънили операцията – е друга тема. Оставям това на тяхната съвест и на компетентните органи".

„Длъжни сме да проверим всичко, както МВР проверява абсолютно всички версии на абсолютно всички детайли по цялата операция. Там, където има данни за престъпление, ще бъдат предоставени на прокуратурата", каза още Светлозар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай