Фен на "Ботев" поема летище Пловдив

Иван Карнабитов се запалил по самолетите покрай баща си

Фен на "Ботев" поема летище Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Откакто се помни, новият директор на летище Пловдив е край полосата. Може да се каже, че е израснал тук, тъй като баща му е работил в продължение на 43 години в Ръководство на въздушното движение на същото летище. Именно той е човекът, който запалил Иван Карнабитов по авиацията. Днес 37-годишният директор споделя, че тази страст към самолетите му е останала за цял живот, затова спокойно заявява, че най-голямото му хоби се е превърнало в негова професия, а това е голямо щастие за всеки човек. Иван Карнабитов има 18 години стаж на летище Пловдив, където постъпва на работа, след като вече има и нужното образование. Завършил е немска гимназия, а след това "Международни отношения" в Пловдивския университет и магистратура по "Международен туризъм" в УНСС. Винаги е бил на ръководни постове на пловдивската аерогара, където последно бе шеф на търговския отдел до края на януари 2013 година.

След кратко прекъсване сега отново е на работа на летището, но вече като директор. За назначението си казва, че е експертно и в никакъв случай не е политическо обвързано, защото той самият не е свързан с никоя партия. От първия си работен ден на новия пост той е благодарен на колегите си от аеропорта за топлото посрещане и добро отношение и затова щял да се постарае да оправдае очакванията им. И няма как да е иначе, тъй като това са неговите колеги в продължение на 18 години, които до един го познават. Той също ги познава много добре и знае от кого какво може да очаква в работата. Категоричен е, че няма да прави съкращения, но ще направи някои размествания в отделите, за да се използва по-добре потенциалът на служителите, които са 157 души.

По отношение на работната атмосфера казва, че първото нещо, което ще направи, е да я подобри, като върне усмивката на лицата на хората, която от известно време се е позагубила. Така и аз ще се чувствам по-добре, обяснява Карнабитов, който е много усмихнат и лъчезарен човек. Добавя, че не е с нагласата, че знае и може всичко, затова щял да разчита много на опита на колегите си. Едно от първите неща, които ще свърши за летището, е да седне на масата на преговорите с община Пловдив, за да я върне във фонда за летището. Иван Карнабитов планира в най-скоро време срещи с представители на туристическия бранш, има ясна визия и за полетите, които могат да се развият на местното летище.

"Нещата не са страшни. Има перспектива, стига да работим", казва още новият директор. В личен план той не забравя да подчертае колко много разчита на подкрепата на семейството си - своята съпруга и детето си. Семейството е много важно за мен. За съжаление няма как да не се отрази това, че съм на този пост на времето ми за тях и се надявам да не ги ощетявам много, казва още Карнабитов. Извън работата си той има още едно страстно хоби и то е футболният клуб "Ботев". Той ми е голяма слабост, но само като зрител, уточнява шефът на аерогарата. За себе си казва още, че обича да чете книги и да слуша музика. Тук стремежите му са да е широко скроен, а не да заявява, че не чете определени книги или пък не слуша някоя музика. Обичам всички жанрове в литературата, като най-малко любима ми е фантастиката, споделя младият директор. В момента най-много го вълнуват историческите романи и биографичните книги за израстването на дадена личност или на даден бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай