Експерти: Няма опасност от тероризъм в България

Експерти: Няма опасност от тероризъм в България | StandartNews.com

София. Въпреки атентатите във Волгоград няма основание за тревога в България, твърдят експерти по сигурността.

„Серията от такива атентати е много опасна, защото създава обстановка на предполагаем терор – хората са много уплашени, особено сега преди Нова година. В Русия всяка година има по един-два големи терористични акта, които при разследването става ясно, че са извършени от хора с кавказка принадлежност. Това е локален тероризъм", заяви бившият секретар на МВР Николай Радулов пред Нова телевизия.

„И при терористите ситуацията е като скачени съдове – когато се направи атентат някъде и той предизвика голяма паника, това се използва от други, които имат намерение да извършат атентат", допълни той.

Същевременно у нас службите за сигурност предприемат необходимите мерки на автогарите и летищата, увери главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Още от средата на декември има засилено полицейско присъствие на публични места.

„След атентата в Сарафово в България има изменена среда за сигурност. От този момент нататък действаме с по-засилено полицейско присъствие, по-сериозни проверки", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„По летищата има засилено присъствие на „Гранична полиция", както и по гарите на полицаи", заяви Светлозар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай