Екипи на ЧЕЗ работят по възстановяване на тока в части на страната

Екипи на ЧЕЗ работят по възстановяване на тока в части на страната | StandartNews.com

София. В момента имаме 100 аварийни екипа на разположение и работят за възстановяване на електрозахранването в населените места. Това каза пред „Фокус" Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ България по повод нарушението електричество в части от страната.

„Вследствие на обилния снеговалеж през нощта, имаме клиенти с нарушено електрозахранване", обясни той.

Без ток са населените места:

В София Област, в община Годеч – 7 населени места, община Драгоман – 20 населени места, в Област Видин, община Брегово -3 и Димово – 8, в Самоков и Видин – 7, Елин Пелин и Своге – 4. В област Благоевград – в община Белица – 4, в община Благоевград – 1, в община Якоруда – 6 населени места.

„В района на София частично е нарушено захранването на вилните зона Герман, Косанин дол, селата Бистрица, Железница и Плана и един трафопост от Панчарево", обясни Станчев.

„В момента събираме информация за нанесените щети, като основно има счупени стълбове и скъсани проводници от тежкия сняг", добави още Виктор Станчев.

Ще бъде построена нова кабелна връзка в софийското село Лозен, където често има токови удари заради обилен снеговалеж и други лоши метеорологични условия. Вчера представители на ЧЕЗ и кметът на община Панчарево Димитър Сичанов са обсъдили планирания проект.

В средата на декември миналата година в експлоатация бе включена нова възлова станция в Долни Лозен. На втория етап от проекта, чието реализиране предстои, ЧЕЗ ще изгради нова кабелна връзка, която ще позволи свързването с възловата станция и на Горни Лозен, съобщава БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай