Деян Донков ще става дизайнер

Актьорът има резервен план, ако пандемията се проточи още дълго

Деян Донков ще става дизайнер | StandartNews.com

Докато чака появата на втория си син, Деян Донков крои бъдещите си професионални планове. Актьорът вече има резервен план, в случай че пандемията се проточи още дълго. Театралната звезда смята да се захване и с дизайнерство. 

В момента Донков има само едно участие в Народния. Семейството не е останало без доходи, но актьорът признава, че ще им е трудно, ако ситуацията с коронавируса продължи със същото темпо. Именно затова той смята да се заеме и с дизайнерство, неговата втора природа.

"Аз съм дизайнер по душа и това е втората ми мечта - да създавам дрехи", призна Донков пред столичен всекидневник. Още като млад най-любимата му дреха била оранжев гащеризон, който си ушил сам. "С една кърпа на главата ходех, и тя - в оранжево. Понякога ми е приятно да правя лошо впечатление", спомня си Донков.

Атрактивността в дрехите му идва още от тийнейджърството. "Той просто светеше. Умееше да преправя дрехите си, за да му стоят, като го изпъкват", връща лентата назад неговият най-добър приятел от Видин - Мартин.

В книгата на Димитър Стайков "Пламъци по сцената" пък Нина - по-голямата сестра на Деян - описва различното му облекло с възхищение: "В дънките е пъхнал жълта тениска, а върху нея е облякъл мрежеста фланелка, бяла или червена. Еспадрилите му са жълти, чорапите му са с цвета на фланелката. Никога не ходи с обувки на бос крак, не е елегантно", спомня си Нина.

Като млад актьорът гледал да прилича на любимите музиканти от "Дюран Дюран", чиито парчета гледал по сръбската телевизия в родния Видин. След 8-и клас Деян продължава в Техникума по облекло и хранене "Михалаки Георгиев", дизайнерски профил. Научава се да крои и шие, но не крие отвращението си от задължителните артикули - чаршафи, калъфки за възглавници, покривки и други подобни скучнотии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай