Дерматолог каза как захар и мляко убиват самочувствието ни

Хигиената на кожата е от първостепенно значение

Дерматолог каза как захар и мляко убиват самочувствието ни | StandartNews.com

Бързите въглехидрати, сред които е бялата захар, и млякото и неговите продукти са противопоказни за акнето, съобщи пред телевизия НоваНюз дерматологът доц. д-р Весела Райкова.

Тя потвърди, че състоянието вече не се наблюдава само при тийнейджъри, а и при по-възрастни хора, като причините за проявата му са различни - агресивно самотретиране на пъпките, приемане на анаболи и хранителни добавки, шоколадови и млечни продукти, неправилна употреба на козметични средства, мръсен въздух. Носенето на маска също може да предизвика акне, защото предпазното средство не позволява на кожата да диша, тя се дехидратира и по нея се наслояват повече микроорганизми.

"Хигиената на кожата е от първостепенно значение, като обгрижване трябва да има всяка сутрин и вечер", категорична е д-р Райкова.

Относно пърхота дерматологът заяви, че той се появява при неправилно съотношение на микроорганизми в областта на скалпа. "Възможно е да има и изсушаване на скалпа, той може да е изгорен или твърде чувствителен към определени продукти. За да се установи причината, трябва консултация с дерматолог", добави д-р Райкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай