Денят на Русия събра елита на България

Денят на Русия събра елита на България | StandartNews.com

Московчани празнуват на Червения площад националния си празник

Антон Дончев и тамплиер №1 сред гостите на посланик Юрий Исаков

Денят на Русия, 12 юни, събра стотици гости в посолството на страната в София. На тази дата през 1992-ра, със заповед на Върховния съвет на Русия, е приета Декларация за държавен суверенитет на Руската федерация. От тогава този ден е национален празник на страната и се отбелязва типично по руски - с великолепията и разнообразието на местната кухня, с концерти и фойерверки. В Кремъл руският президент Владимир Путин днес ще връчи държавните награди на федерацията, а на Червения площад започват тържествата, където на открита сцена московчани ще могат да се насладят на изпълненията на звездите на руската естрада.

Затова просторната зала за приеми в посолството отвори врати за елита на българския бизнес, културните дейци, депутатите, политиците и дипломатическия корпус. Михаил Миков, Кристиян Вигенин, Волен Сидеров, Магдалена Ташева и други техни колеги продължаваха да обсъждат политическите акценти, но в задушевна атмосфера на чаша хубаво вино с руски ордьоври. Грета Ганчева, Антон Дончев и други писатели, поети и певци си припомняха своите гастроли в необятната Рус. Тук бе и Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите в България. Литературният критик, поет и издател Иван Гранински през цялото време беше във въодушевена полемика с "воеводата" Красимир Каракачанов. Дипломатическият корпус бе представен от посланиците на Армения, Аржентина, Азербайджан, Палестина, Йемен, Япония, Казахстан, Молдова, Беларус, Монголия, Мароко.
Началото на светското вип събитие започна тържествено с химните на Русия и България. Военен духов оркестър подгряваше изискания прием с разнообразен репертоар от познати руски шлагери.

Политици и писатели празнуват Деня на Русия

Денят на Русия, 12 юни, събра стотици гости в посолството на страната в София. Просторната зала за приеми отвори врати за елита на българския бизнес, културни дейци, депутати, политици и дипломатическия корпус, дошли на приема в чест на националния празник на страната на Путин. Михаил Миков, Кристиян Вигенин, Волен Сидеров, Магдалена Ташева и други техни колеги продължаваха да обсъждат политическите акценти, но в задушевна атмосфера на чаша хубаво вино с руски ордьоври. Грета Ганчева, Антон Дончев и други писатели, поети и певци си припомняха своите гастроли в необятната Рус. Тук бе и Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите в България. Литературният критик, поет и издател Иван Гранински през цялото време беше във въодушевена полемика с "воеводата" Красимир Каракачанов. Дипломатическият корпус бе представен от посланиците на Армения, Аржентина, Азербайджан, Палестина, Йемен, Япония, Казахстан, Молдова, Беларус, Монголия, Мароко.
Началото на светското вип събитие започна тържествено с химните на Русия и България. Военен духов оркестър подгряваше изискания прием с разнообразен репертоар от познати руски шлагери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай