ДАНС се самопроверява за теч на информация

ДАНС се самопроверява за теч на информация | StandartNews.com

София. ДАНС е започнала вътрешна проверка във връзка със снощното писмо до медиите на групата "достойни прокурори". Причината е, че приложените към писмото копия на документи най-вероятно са изтекли именно от Държавната агенция „Национална сигурност", както стана ясно от пресконференцията на прокуратурата.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани на министър-председателя Марин Райков, съобщиха от ДАНС, без да уточняват срокове.

По-рано от коментара на Марин Райков по костинбродския случай се разбра, че е имал спешна среща с председателя на ДАНС Константин Казаков и е разпоредил проверката. Двамата са обсъждали изпратения до медиите анонимен сигнал, подписан от "група достойни прокурори".

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че изтеклите в медиите документите са абсолютно автентични, те не са фалшифицирани и представляват част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС, но те са приложени избирателно, те са подбирани, липсва самата справка, най-малко, поясни главният прокурор.

Сигналите и оригиналите на тези документи, които са излезли в интернет пространството не са се намирали в прокуратурата, те се намираха в ДАНС, съобщи главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай