ДАНС и МВР спипаха 225 бежанци при акция

ДАНС и МВР спипаха 225 бежанци при акция | StandartNews.com

225 незаконно пребиваващи мигранти са били задържани у нас при съвместна акция на МВР и ДАНС , съобщи Георги Костов, главен секретар на МВР.

Целта на акцията е била установяване и задържане на незаконно пребиваващи лица, съпричастни към каналджийска дейност, като са били проверени близо 2 500 обекта.

Прави впечатление, че основните каналджии, които се занимават с тази дейност, са чужди граждани, посочи председателят на ДАНС Димитър Георгиев и допълни:

При тази поредна операция сме задържали граждани на Сирия, на Ирак, на Йордания и в рамките на оперативната информация, с която разполагаме, сме установили, че това са си лица, които са с пребиваване в България. Предвид на това, че застрашават националната сигурност на своята дейност, сме предприели действия и съм наложил наказателни постановления на лицата за експулсиране от територията на България и забрана за 5 години.

Тези лица се използват от мигрантите, за да могат да улесняват тяхното преминаване през България, като всички останали, които са от български произход, са по-скоро помагачи и такива, които се занимават с каналджийство покрай тези, които основно организират целия процес по преминаването на мигрантите, подчерта Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай