Д. Пеевски: Излизам от "Булгартабак"

Д. Пеевски: Излизам от "Булгартабак" | StandartNews.com

Така защитавам интереса на 100 000 производители и доброто име на компанията, каза депутатът

По повод публикации в медиите, свързани с компанията "Булгартабак", депутатът от ДПС Делян Пеевски направи обръщение до медиите.

Ето пълния му текст:

От Делян Пеевски

През последните седмици в медиите зачестиха опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак", чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. Целта на подобни действия е името на „Булгартабак" да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също, негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на „Булгартабак".

Имайки предвид това, заявявам, че излизам от акционерната собственост на „Булгартабак", като дружеството акционер, чийто мажоритарен собственик съм, продава дяловото си участие.

„Булгартабак" е от съществено значение, както за националната икономика, така и за производителите на тютюн в страната, поради което компанията трябва да бъде защитена от всякакъв род посегателства и недобронамерени действия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай