БНТ измести излъчването на „Приказка за банатските българи”

БНТ измести излъчването на „Приказка за банатските българи”  | StandartNews.com

София. БНТ извърши извънредни размествания в програмата си, за да почете паметта на големия режисьор Рангел Вълчанов, който почина дни преди да навърши 85 години.

Това е причината излъчването на филма "Приказка за банатските българи" да бъде изместено от този за следващия понеделник, 7 октомври - в запазения час за рубриката "В кадър" по БНТ1 - 22:00 ч.

Пропусналите излъчванията по БНТ1 могат в следващите дни да видят повторенията по БНТ2 и в секцията "В кадър" на интернет-страницата на БНТ - www.bnt.bg
Филмът с автори Методи Манченко - сценарист, Владимир Богдански - оператор и режисьор - Петко Радилов, отвежда зрителите в село Стар Бешенов и село Винга в западната част на Румъния, както и в областния център на румънски Банат - Тимишоара.

Лентата разказва какъв е днешният ден на нашите сънародници, как черпят от своята история, българския фолклор, българския банатски език, католическата църква и обичта към България вяра и смисъл на своето съществуване. Всичко това - през призмата на гостуването на футболната легенда Христо Стоичков по повод 275 години от заселването на Стар Бешенов с потомци на чипровчани и наши сънародници от Белене, Ореш и други села в Северна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай