Близо 4000 абонати на EVN с „плаващи" фактури за ток

Близо 4000 абонати на EVN с „плаващи" фактури за ток | StandartNews.com

Стара Загора. Близо 4000 абонати на електроразпределителната компания "EVN – България" от Югоизточна България ще получат за месец септември сметки за ток, които обхващат период по-голям или по-малък от обичайните 30 дни.

По-късите или по-дълги периоди на отчитане ще бъдат само за периода от 1 септември до 30 септември, уверяват от компанията. При следващите отчитания периодът щял продължи да бъде около 30 дни, като се запазвал ролиращият му характер, т.е. отчитане по време на целия месец. Промяната в графика на отчитане щяла да обхване различни населени места в Югоизточна България, сред които Пловдив, Димитровград, Сливен, Бургас.

За да информират навреме всички засегнати от промяната клиенти от компанията са изпратили индивидуални писма до всеки от тях. Възможно било и тази еднокртна промяна да размести и сроковете за плащане на фактурите на малко повече от 400 клиенти от една група в друга. Както е известно сега абонатите заплащат сметките за ток на две групи – от 1-ви 15-ти и от 11-т до 25-ти всеки месец.

Еднократната промяна се налага от продължаващата модернизация на отчитане на електроенергията за битовите и малките стопански клиенти, добавят от ЕВН- България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай