Без специални проверки за големия талон в Гърция

Без специални проверки за големия талон в Гърция | StandartNews.com

София. Специални проверки за големия талон в Гърция няма да се правят, освен ако водачите не са спрени за други нарушения. При извършване на рутинни и други проверки – примерно за превишена скорост, нарушаване на правилата за движение на територията на Република Гърция, ще се изисква и големия талон на автомобила. Това каза заместник- директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" Красимир Калайджиев пред "Фокус".

„Това, което аз знам е онова, което последно се случи – г-н Гинев, заместник-министърът по транспорта, се срещна с посланика на Гърция в България. Проблемът беше поставен и съответно предаден на компетентните власти в Гърция, за да се търси решаване на въпроса в полза на българските лица, които извършват превози на тамошна територията", каза още той.

Засега гръцките власти настояват директивата да остане в действие, а междувременно българските управляващи очакват отговор за евентуално компромисно решение, изтъкна Калайджиев. „Между България и Гърция съществува спогодба за международни автомобилни превози и опитахме чрез нея да прокараме някакви разговори, за да можем да помогнем за решаване на въпроса", припомни той.

На въпрос има ли сигнали за глобени граждани, заместник-директорът на „Автомобилна администрация" отговори:„Имаше случай около февруари-март, когато по българска телевизия един водач каза, че е бил глобен с 8000 евро. На база сигнала, направихме проучване до Гърция, те ни отговориха, че действително този човек е санкциониран, но той не е имал никакъв документ по отношение на администрацията – нито част 1, нито част 2 и дори не е имал договор с превозваческата фирма, за която работи. Оказа се, че ние документ не сме видели за наложена санкция специално за големия талон. Така че, и при него нямаме конкретна санкция за това нещо, той си е направил и други нарушения и съответно го глобяват за всичко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай