Атака с коктейл „Молотов" за собственик на агенция

Къщата на Даниел Бузов във Враца е атакувана часове преди скандална публикация, анонсирана в сайта

Атака с коктейл „Молотов" за собственик на агенция | StandartNews.com

Враца. Къщата на собственика на информационна агенция „Трибали" Даниел Бузов във Враца е атакувана в нощта срещу четвъртък. Бутилка с коктейл „Молотов" е хвърлена през оградата в 2.30 часа, но не се възпламенила. Въпреки това пироманът е оставил достатъчно годни доказателства за криминалистите. Опитът да бъде изпепелена къщата е регистриран от камерите на охранителната система и записите вече са предадени в полицията.

Даниел Бузов твърди, че зад атентата стои местният бизнесмен Николай Емилов, известен като Ники Турчето. Причината според него е опит за сплашване и спиране на скандална публикация. „На 31 декември коректно го предупредих, че на 2 януари агенцията ще пусне материал за загадъчното самоубийство на 19-годишния Стефан Георгиев", разкри Бузов. На 7 септември миналата година тялото на младежа бе намерено пред блок „Орбита" 3 в квартал „Дъбника".

Според криминалистите Стефан се е самоубил като е скочил от покрива на сградата, но близките му са на мнение, че няма никаква причина детето им да сложи край на живота си и се борят истината да излезе наяве. Наетият от родителите адвокат Марин Марковски пък намери пропуски в разследването. Именно един от тези пропуски засяга публикацията на „Трибали", която се появи вчера. „Чия приятелка е била фаталната Нина, заради която Стефан уж е скочил от блока. Може би тук е „заровено кучето" около целия случай. Младата дама, преди да стане гадже на „самоубилото" се момче, е била приятелка на Никола, сина на врачанския бизнесмен Николай Емилов, по-известен като Ники Турчето.

Синчето е популярно в Природоматематическата гимназия във Враца с демонстративното си поведение на богато хлапе, на което всичко е позволено. Именно в бар „Бирхале" Стефан прекарва последните си часове. Той е част от хотел „Хемус", който е собственост на Ники Турчето. Още в първите часове след трагедията във Враца започна да се говори, че горделивият Никола не е успял да преглътне, че е изоставен от Нина заради Стефан, и решил да покаже „кой кара влака", се казва в публикацията.

„Ники Турчето ме предупреди, че ако не спра да бъркам сина му в тази история, ще ми подпали къщата и ще ми изнасили децата", подчерта Даниел Бузов. Бизнесменът пък заяви, че подава жалба в прокуратурата и ще съди Бузов за набеждаване. Той все още не е разпитван дали има нещо общо с атентата. Но е запазил есемеса на Бузов в телефона си. „Пише, че ако не пусна малкия му син в „Бирхале" на Нова година трябва да чета внимателно статията, че за мен става страшно и ще ме вкара в затвора", издаде бизнесменът. От своя страна той замеси в интригата пък синовете на Бузов. Според него наемателят на прословутия бар „Бирхале" не ги пуска вътре, защото правят зулуми и имат вересии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай