Андрей изби рибата: Как се бори депресията

Първите работни дни на януари са най-тъжните в годината

Андрей изби рибата: Как се бори депресията | StandartNews.com

 

Продуцентът Андрей Арнаудов даде доста ексцентрични съвети за психическо здраве на последователите си в социалните мрежи. 

"Първите работни дни на януари са най-тъжните в годината, хората обикновено са в депресия и да ви кажа няма да става по-добре, тъй като другата седмица започва да вали, първо дъжд, след това сняг, и има опасност тя да се увеличи", така започва последното видео на Андрей в инстаграм профила му.

"Ако имате проблеми с депресия, понижен тонус след Нова година, лично аз реших този проблем с четири дни брутален глад. Това е един от начините да се преборим с лошото си настроение", продължава да си разсъждава Арнаудов, без да уточнява откъде се е породила нуждата му да прави публични признания.

От 1 януари вечерта до днес, цели четири денонощия, аз не съм ял. Не съм хапвал никаква храна. На няколко пъти, когато ми прималяваше, пиех някакви зеленчукови фрешове и това, което мога да ви кажа е, че се чувствам превъзходно на четвъртия ден. За това време съм приел най-много 300 калории. Да, няколко пъти леко ми прилошаваше и не знам дали е подходящо за всички, аз все пак съм човек, който тренира.

Не знам дали не трябва да се консултирате преди това за здравословното си състояние, но ви гарантирам, че на четвъртия ден ще се чувствате превъзходно.

Принципно трябва да ви призная, че правя неща, които не са съвсем ок. По-добре, когато човек е на пълен глад, да не прави нищо и да си лежи вкъщи, а аз ходя на работа, пък и леко тренирам всеки ден. Това, мисля, е само за хора, които имат повече енергия и сила от нормалното. При всички положения, ако имате възможност, почивайте повече.

Оставете килограмите, то е ясно, че ще отслабнете, само че това не е основната цел. Човек може да свали и без екстремен глад, но психически ще се почувства много по-добре и депресията много сериозно ще намалее.

Аз лично се чувствам пречистен, имам чувството, че са ми отворени очите. Правил съм го и преди и бях забравил колко е яко. Няколко дни глад избистрят сериозно ума и те карат да се чувстваш много по-добре и подмладен. Утре и като се подстрижа ще дръпна 7-8 години", добави още с усмивка Андрей.

"Всеки си намира своя начин, но аз ви споделих моя. Ако имате сили да издържите, защото на моменти е тежко, направете го. Малко липса на храна, алкохол и други токсини, много помагат на мозъка", завършва продуцентът.

/Лупа/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай