68-ото протестно шествие блокира столицата

68-ото протестно шествие блокира столицата  | StandartNews.com

София. Протестното шествие  в столицата се събра за пореден 68-и път. Недоволните граждани от кабинета "Орешарски" отново показват исканията си на площад "Независимост".

Движението по бул. „Цар Освободител" и по бул. „Княз Александър Дондуков" в района на Министерски съвет е блокирано, а полицейското присъствие е засилено.

Активистите скандират "Оставка" под цветовете на българското знаме и звуците на тъпани.

Днес се проведе и контрапротестен коктейл в подкрепа на президента. Контрапротестиращите също се опитваха да вкарат доза артистичност на сбирките си. Те бяха подготвили обяд за президента, състоящ се от няколко парчета шоколадов сладкиш "Импийчмънт" и коктейл "Оставка". Докато говорителите на мегафона се сменяха и призоваваха за единение на нацията и шанс за кабинета "Орешарски", Нина Гергова приготви коктейла. Той се състои от "чаша вето, лист гербер, офшор сироп и капка арогантност", обясни близката до Янаки Ганчев, който стана едно от лицата на февруарските протести.

Един от организаторите каза пред медиите, че не е имало партийна организация за контрапротеста в петък. Думите му бяха посрещнати с кратък коментар от един от присъстващите. "Ние колко членски внос сме платили, заслужаваме едно возене", заяви той на другарите си около него. Събитието продължи 20-ина минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай