40 дни от кончината на митрополит Кирил

40 дни от кончината на митрополит Кирил | StandartNews.com

Навършват се 40 дни от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил днес. Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски престол, ще отслужи в катедралния храм на Варна "Успение на Пресвета Богородица" Заупокойна света литургия. След това ще продължи с панихида за Дядо Кирил. Амвросий ще бъде в съслужение с Негово високопреосвещенство Старозагорски митрополит Галактион, Негово преосвещенство Главиницки епископ Йоан и епархийското духовенство.

Утре Негово светейшество патриарх Неофит пък ще оглави празничната литургия в Рилския манастир. Той ще бъде за първи път в обителта след интронизацията му за патриарх. На 17 август, в храма "Рождество Богородично", където са положени нетленните чудотворни мощи на Св. Йоан Рилски, ще бъде отслужено Бдение с Петохлебие. То ще започне в 20 часа.

На самия празник - Успение на Св. Йоан Рилски, 18 август (неделя)празничната литургия, която ще бъде оглавявана от българския патриарх, ще започне точно в 9.30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай