13 задържани след мелето между "Левски" и "Партизан"

13 задържани след мелето между "Левски" и "Партизан" | StandartNews.com

Частна фирма е трябвало да охранява

София. Тринайсет души са задържани след сбиването на фенове на "Левски" и "Партизан" (Белград) в зала "Универсиада" в София снощи, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му охраната на залата е била възложена не на МВР, а на частна фирма.

"Служителите на Министерството на вътрешните работи имат ангажимент по отношение охраната на обществения ред, подчертавам, извън спортното мероприятие. Има и ангажимент на организатора на мероприятието - да не се допускат фенове на гостуващия отбор. Първо, не е спазено това нещо - петнайсет фенове на "Партизан" са допуснати непосредствено зад ръководството на отбора. И по време на провеждането на спортното мероприятие фен на "Левски" напада фен на "Партизан", обясни Лазаров.

"Това ескалира напрежението, то се увеличава. Нашите служители не са чакали обаждане по 112, какъвто ангажимент имат. След като научават за нарушаването на обществения ред, влизат вътре и възстановяват обществения ред. Имаме 13 арестувани лица, иззети са множество метални пръти, иззети са бомбички, иззети са други опасни предмети", разказа главният секретат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай