113-ти ден на протест срещу управляващите

Антиправителствени демонстранти запалиха свещи пред НС

113-ти ден на протест срещу управляващите | StandartNews.com

София. Протестите в столицата не стихват повече от четири месеца. Тази вечер е 113-та, в която антиправителствени демонстранти отново напомниха на управляващите от кабинета „Орешарски", че искат оставката им и няма да спрат да скандират на жълтите павета.

Тази вечер се повтори познатата картинка в центъра на София. След 19, 30 часа гражданите започнаха да се събират в триъгълника пред Министерски съвет. Протестното шествие тръгна по традиционния си маршрут малко след 19, 45 часа и петнадесет минути по-късно вече бяха достигнали до Народното събрание. Те блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

Полицейското присъствие около парламента е засилено. До момента няма данни за инциденти. Хората протестират спокойно, развяват българските трикольори и бият с тъпани. Тази вечер те запалиха по свещ в ръцете си и се помолиха за доброто на страната. Част от хората започнаха да се разотиват.

След като вчера протестиращите обсъждаха темата за връщането на тютюневия дим в заведенията, днес разгорещените коментари по време на шествието бяха за неприличните жестове на депутата Десислав Чукулов, на които станаха свидетели много демонстранти пред НС тази сутрин. "Мафия или държава – тук се решава", пишеше на един от плакатите. Граждани споделиха, че е неприемливо народни представители да се държат по този начин със своите избраници. Някои подметнаха шеговито, че политиците няма да се почувстват добре, ако на следващите избори народът им отвърне със същите знаци и по този начин им покаже, че не е гласувал за тях.

„Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата са били около 100 към 19.40 часа". Това съобщиха от пресцентъра на МВР и уточняват, че униформените продължават да осигуряват обществения ред в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай