Зам. министър се смя на френска комедия

Румен Димитров аплодира „Приятна жена в лоша компания“ в Народния

Зам. министър се смя на френска комедия | StandartNews.com

Фото Божидар Марков

Зам.министърът на културата Румен Димитров  аплодира „Приятна жена в лоша компания“ в Народния театър. Той беше сред зрителите край  камерната сцена, които се смяха и забавляваха на макс с екшъна във френската пиеса, перфектно адаптирана и режисирана от Юрий Дачев. Във фокуса на перипетите и обратите е супер дамата Нина.“Тя върти на пръста си всички мъже около нея – съпругът, любовникът, полицаят. Но всъщност е влюбена в любовта, която я зарежда с така необходимата й енергия, за да дирижира самия живот. На финала обаче припомня, че никак не й е лесно да бъде толкова силна“, коментира Емануела Шкодрева, чиято героиня вихрено сменя намерения и тоалети като същинска жена вамп. Господата са изумително изобретателният в смеха Кръстю Лафазанов като рогоносеца Адолф, ефектният Павел Иванов като професионалния сваляч Жерар и атрактивният Васил Драганов като инспектора. Триото от драматургията още веднъж доказва, че мъжете  се чувстват най-добре, когато представителките на нежния пол взимат в свои ръце решенията и въобще действителността.

 „В геометрията не съществуват двустранни триъгълници, но в човешките отношения те са доста често срещано явление. Изобретателна жена, ревнив съпруг, самонадеян любовник: всичко изглежда толкова ясно, че никак не можеш да му повярваш. И не бива. Защото зад тази яснота бушуват такива непредвидими стремежи, ходове и коалиции, че свят да ти се завие. В този световъртеж на Андре Русен може да изгубиш някъде капките си за нос, но не и усмивката си.  Комедията е направена по стара френска рецепта: любов, хаплив хумор, елегантна размяна на ролите. Към всичко това: симпатия към страните от двустранния триъгълник. Много автори на ситуационни комедии отвисоко се присмиват на героите си и се чудят как да ги изкарат препъващи се идиоти, които непрекъснато бъркат вратите. Русен симпатизира на хората, които показва. Добър е към тях“, споделя Юрий Дачев.  

Шефът на Народния Мариус Донкин и драматургът режисьор Юрий Дачев

Художник е Радина Близнакова, музиката е на Асен Аврамов. Хайлайфът на София и тази вечер, 11 ноември, продължава с посещението на  „Приятна жена в лоша компания“. Като горещи фенове на представлението вече се разписаха художниците Греди Асса и Христо Алексиев, университетските преподаватели Жана Асса и Мариета Гергинова, Траянка Орфаниду, Диляна Русева, бизнесдамите Миа Михайлова, Андриана Петкова – председател на Търговската камера на Казахстан, финансистът Росица Петрова, архитект Стефан Добрев, Мария Конакчиева от Френския институт, адвокати, кинаджии, театрали.

Дамите от фен клуба на „Приятна жена в лоша компания“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай