Убиха Лобода - героя на Захари Бахаров (ОБЗОР)

Гигантската брадва е най-добрият приятел на Лобода

Убиха Лобода - героя на Захари Бахаров (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нашенецът може да се върне в интригата като бял бродник

Мъртвец прониза с копие БГ актьора в "Игра на тронове"

Осмият епизод от петия сезон на "Игра на тронове" се очакваше с нарастващо нетърпение - сцената със Захари Бахаров, въоръжен с огромна брадва, запали въображението на всички още от трейлъра. Неговият Лобода, новият лидер на диваците-канибали, се появи в кадър, а супер гримьорите на сериала бяха дали всичко от себе си - Бахаров изглеждаше съвсем ужасяващ. Характерните дълбоки белези, минаващи през лицата на членовете от подопечното му людоедско племе, бяха отпечатани и върху физиономията на нашенеца. Преди време Бахаров се пошегува, че "отвъд вала са нужни всякакви изроди" и чак сега думите му станаха разбираеми. А образът му Лобода се появи в най-напечения момент.

Ето какво се случи. Джон Сноу, който организира отбраната срещу белите бродници - адски неприятни мъртъвци, които не ги ловят почти никакви оръжия, а колят и бесят без задръжки всичко живо - тъкмо правеше опити да събере разпокъсаните и враждуващи сили на хора и диваци. Сноу дълги минути убеждаваше всички да заровят томахавките и рамо до рамо да се изправят срещу нашествието от мъртъвци. Не срещна кой знае какво разбиране. Самият Бахаров му се противопостави, предупреждавайки собствения си народ, че ако се качат на една лодка с хората, веднага ще бъдат заклани в гръб. Докато течаха препирните, самите бели бродници обаче нападнаха селото и започнаха да избиват наред. В един момент Бахаров и Джон Сноу се оказаха срещу зловещ генерал на мъртвите, истинска машина за убиване. Размахал гигантска брадва, Бахаров се нахвърли срещу чудовището. Обикновените оръжия обаче не нараняват белите бродници и единствените остриета, способни да ги накажат, са драконово стъкло или валерианска стомана. Генералът на мъртъвците избегна удара. Втори опит на Бахаров - отново неуспешен. Нямаше време за трети - изчадието заби леденото си копие в нашия човек. В последствие Джон Сноу едва отърва кожата и благодарение на ценния си меч, успя да се справи с мъртвеца.

Финалът на епизода обаче отваря вратичка за повторна поява на Захари Бахаров. И възможността е закодирана в следната мрачна перспектива: последният кадър е как Сноу бяга от бойното поле с лодки, а зъл некромансер стои на брега и го гледа с пронизващ поглед. В един момент повелителят на смъртта вдига бавно ръцете си нагоре и всички, които са умрели на бойното поле се изправят - този път като бели бродници, готови да му служат като вярна и безмозъчна армия. В логиката на зловещото възкресение би трябвало умрелият Лобода също да се изправи и да се влее в редиците на мъртъвците. Самият Бахаров отговори уклончиво на въпросите дали ще играе в шести сезон и пося съмнение, че може би остава за по-дълго в сериала. Не е изключено обаче да го видим с ледено студени сини очи, каквито белите бродници имат - и готов да сее смърт сред всичко живо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай