Троновете се завръщат

Четвъртият сезон на сериала вещае реки от кръв

Троновете се завръщат  | StandartNews.com

Трейлърът за четвъртия сезон на "Игра на тронове" бе посрещнат с масово въодушевление - 20 милиона души само за няколко седмици гледаха краткото клипче и вече тръпнат в очакване. Сагата, която напълно прекрои жанра на фентъзито, за пръв път ще бие леко встрани от романите на Джордж Р. Р. Мартин. Сезон номер 4 използва за основа втората половина от третата книга ("Вихър от мечове") от поредицата на култовия писател. Дългоочакваният четвърти сезон ще предложи здрава доза екшън, предателства, романтика, конспирации, дракони, в познатия мега заплетен стил и страхотни диалози. Самата трета книга се сочи за любимата на феновете и именно заради това продуцентите на сериала са решили да я "разбият" на два сезона. Четвъртата пък ("Пир на врани") е сочена за най-слабата и сценаристите вече умуват как да я прекроят, за да запази темпото и обратите, станали емблема за фентъзи сериала. Ето кои са най-вероятните конфликти, които започват с премиерата на 6 април по HBO.

Старките жадуват отмъщение

Две армии върлуват в скованата от ледове територия зад стената: белите и синеоки зомбита и диваците на Манс Рейдър. Предстои мощна битка, в която могъщият Магнар ще води атаката на диваците. Прогнозата е: прокълнатото място ще бъде овладяно от нов крал, който ще е немъртъв и бая агресивен. В началото на сезона щафетата ще поеме емоционалната Санса Старк, която жадува отмъщение. "Знаеш ли какво направиха с майка ми и брат ми? Лежа по цяла нощ в леглото и мисля за начина, по който умряха", е отключващата реплика на мъстта, която оцелелите потомци на Нед Старк ще търсят.

Един от новите ключови персонажи ще е Оберин Мартел, принцът на Дорн. В трейлъра виждаме, че Мартел, наричан Червената усойница, говори със сходната по злост и безскрупулност Серсей Ланистър. Принцът на Дорн по всяка вероятност ще влезе в най-интригантската фамилия, като не е изключено дори да успее да ги надиграе в оплитането на мрежите. За ролята продуцентите се спряха на чилийския актьор Педро Паскал. "Червената усойница е сексапилен и очарователен, но в същото време и изключително смъртоносен. Невъзможно е да не го харесаш и все пак той е воден от омразата. Момчетата го обичат, момичетата го обичат, както и той тях. Освен ако последното ти име не е Ланистър", обясниха избора си от екипа на "Троновете".

Принцът на злото

В книгите от поредицата Оберин Мартел е принц на единственото кралство, което феновете на телевизионната адаптация все още не са видели - Дорн. Той е известен като бърз и смъртоносен воин, както и като брат на покойната Елиа Дорнска, съпруга на Регар Таргариен, която Грегор Клегейн убива по време на Бунта на Робърт Баратеон. Оттогава Дорн търсят отмъщението. Мнозина от феновете на книгата са мнителни към избора на Педро Паскал, понеже според повествованието кралство Дорн е населено от мургави типове, а актьорът има съвсем европеидно излъчване. Така или иначе неговият Оберин ще е героят, който в най-голяма степен поема инициативата, удря пръв и носи куп изненади.

През това време принц Джофри ще доведе таланта си да предизвиква омраза до краен предел. В мийм шегите в интернет най-обичайният бъзик за него е: "Някой да се сеща за едно положително качество у принц Джофри?" Актьорът Джак Глийсън е особено доволен от прогреса си в ролята. "Да караш хората да те мразят, е изкуство", заяви наскоро той и стресна феновете с изказването си, че след края на "Игра на тронове" ще се откаже от киното, за да се отдаде на благотворителност.

"Най-потресаващите сцени в целия сериал предстоят. Добрите се завръщат и започват да се борят. В кървавия мрак се появява лъч надежда, който ще зарадва феновете след удара с Червената сватба в трети сезон", казва продуцентът Ди Би Вайс.

Носителят на "Еми" Питър Динклидж определя четвъртия сезон като най-опасен за джуджето. "Почти цял епизод има риск да загуби главата си. Досега не са го подлагали на подобно публично унижение, защото обикновено има отговор за всичко. Свикнал е да бъде център на вниманието, но сега е оставен като зрител", казва Динклидж, чиято всяка втора реплика в сериала носи страхотен интелектуален привкус.

Най-обичаната жена в сагата Емилия Кларк (Денерис Таргариен) има сериозна задача - да овладее бунта в седемте града, които завладя с помощта на драконите си. Красавицата, която в началото на историята бе невинно и слабо момиче, се опива все повече от властта. Относно бунтарите, Денерис е готова със съвсем "милостива" реплика - "Могат да живеят в моя нов свят или да умрат в своя стар". Емилия наскоро бе определена като най-желаната актриса в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай