Тони е Едит Пиаф в Армията

Тони е Едит Пиаф в Армията  | StandartNews.com

Поп звездата пее и играе в хитовия спектакъл на бургаския театър "Адриана Будевска"
Режисьорът Борислав Чакринов вкарва великата французойка в лудница заедно с Ив Монтан и Марлене Дитрих

Тони Димитрова идва в София с хита от афиша на бургаския театър "Диагноза: Едит Пиаф". Поп звездата ще разкрие актьорския си талант на 16 март в Армията. Представлението вече обра овациите на сънародниците ни в Лондон, където гостува по време на третия бг арт фестивал в британската столица. Режисьор на спектакъла е Борислав Чакринов, който не търси буквалните цитати от биографията на великата Пиаф. Според него големият артист винаги жертва част от сърцето и "аз"-а си в името на изкуството. Всичко се случва в лудницата, където Едит пребивава след една от поредните си кризи, породени от алкохола, наркотиците, мъката, провалените любови. Тук Чакринов използва хитра хватка - вкарва в действието култови личности, които са и близки приятели на феноменалната певица. Сред тях са Ив Монтан - възпитаник и любовник на Едит, Марлене Дитрих - нейна изключително интимна приятелка, Коко Шанел - сродна душа. Те също са пациенти, защото животът им е не по-малко сложен и бляскав. Историята се забърква допълнително от лекар и кинаджия, които обожават Едит.

Тони Димитрова не крие, че винаги е искала да бъде актриса. Че открай време гледа най-прочутите в жанра като божества. А Едит Пиаф е нейна фаворитка - с изумителния си глас, с тъгата си, с вечното търсене на големите чувства. Тони обаче споделя, че общото между тях е само музиката - "врабчето" е пяло по улиците на Париж, а бившата машинописка по ресторантите на Бургас. Но за Тони животът наистина често е в розово, докато Пиаф винаги е била силно трагична. Братовчедка на Димитрова й помогнала с езика на Молиер - дамата е преподавател и е разнищила текстовете на Пиаф със завидно умение.

Тони споделя, че театралният ангажимент е изключително важен за нея, макар че в началото приела предложението на Чакринов в контекста "скрита камера". И че когато излиза на сцената като Едит Пиаф, се чувства като жрица на Мелпомена, а не като бургаската Бони Тайлър. Научила е много неща от звездите в трупата - включително и да раздава уж бутафорни шамари. Асен Лозанов обаче отнесъл съвсем автентична тупаница на първата им обща репетиция.
Всъщност кръстникът на Тони в жанра е самият Велко Кънев - той пръв я вика за "Паднал от Марс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай