Световни випове наддават за Фаберже в София

Световни випове наддават за Фаберже в София | StandartNews.com

Дами от династиите Ван Клийф и Гарние пристигат за Парижкия бал на 3 октомври

Световни випове ще наддават в София за копия от бижута на Фаберже, изработени от корифея за руските императори. Това ще се случи на втория Парижки бал у нас, който събира международен елит на 3 октомври в хотел "Маринела". Огърлицата и гривната са от колекцията на нюйоркския музей "Метрополитън". Между аксесоарите, които ще бъдат предложени на благотворителния търг, е още и пръстен на "Луи Марго". Брошки на "Ив Сен Лоран" и "Шанел" пък има сред наградите от томболата. За там са приготвени шест литографии на френската художничка Леонор Фини, композиция на Дечко Узунов, маслени платна, африкански статуи, книги... Приходите са за Националното училище за танцово изкуство. Бляскавото събитие отново е под почетния патронаж на Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита. Ако те са в София на 3 октомври, може и да бъдат на бала. Вероятно в последния момент бившият премиер ще предостави свой любим предмет за аукциона. Домакини на соарето са Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, жена му Мария и Христо Куртев, президент на сдружение "Парижки бал".

Кувертът е 200 лева. Вече почти всички места за изкупени, похвали се вчера Куртев пред медиите. Той уточни, че всеки от гостите си плаща сам удоволствието да се потопи в светския живот на София. Тук ще дойдат наследнички на световните династии Ван Клийф и Гарние. Очакваме и принц Никола Петрович Негош - престолонаследника на Черна гора, който получава заплата като на президента в бившата югославска република. 71-годишният архитект изпълнява протоколни ангажименти от името на правителството в Черна гора. В София ще кацне и граф Дени дьо Кергорле - президент на супервлиятелния парижки клуб Centre de l'union interalliee, който се намира в страхотен парк до Елисейския дворец. Аристократът ръководи от замъка си в Нормандия неправителствената организация "Европа ностра", която се занимава с опазване на културното наследство на Стария континент.

Международната Академия за изкуствата в Париж подготвя изненади за София - награди за три двойки в категориите "най-добре валсиращи", "стил" и "фрапиращо присъствие". Дрес кодът е смокинг и вечерна рокля. Менюто е шестстепенно - всяко от ястията носи името на култов парижки ресторант. На трапезата ще има задължителния гъши дроб, риба, тигрови скариди, диетично телешко. Шампанското Moet&Chandon и най-прочутият френски коняк ще се леят на воля. Вината са от първата класа на родното производство. Десертът ще е шоколадова торта "Гран Вефур".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай