Сърчаджиева: Надявах се да станем по-човечни

В голяма степен отношенията между хората се изостриха доста през пандемията, коментира актрисата

Сърчаджиева: Надявах се да станем по-човечни | StandartNews.com

„В голяма степен отношенията между хората се изостриха доста през пандемията. Аз не мога да повярвам, че само за една година целият свят се промени. Надявах се да станем по-добри и човечни, но нещата отидоха в другата посока”, каза Александра Сърчаджиева в ефира на Нова.

„Ние сме една много малка държава и нивото на здравната ни система не е като на водещите страни. Въпреки този факт смятам, че нашите медици се справят изключително добре. На всички лекари трябва да бъде построен паметник, заради това, че денощно се борат за оцеляването на хората. Те не спят, не виждат семействата си, не се хранят, ходят с костюми и скафандри по 12 часа. Огромен респект и поклон към тези хора, не можем да им се подиграваме и обиждаме. Това нещо съществува и е сериозно и трябва да им благодарим”, категорична е актрисата.

Сърчаджиева осъзнала още повече геройството на медиците покрай участието си в „Откраднат живот”. „Там си казвахме например „Миа шестчасова операция”. Но представяте ли си какво е шест часа да стоиш прав без да трепнеш, защото от това зависи живота на човека на операционната маса”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай