Списание на ЮЗУ с реклама зад граница

Списание на ЮЗУ с реклама зад граница | StandartNews.com

Списанието "Икономика и управление", издавано от Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски" – Благоевград, бе индексирано в RePEc (Research Papers in Economics). Независимата платформа е създадена от комбинираните усилия на доброволци от 82 страни за разпространение на изследванията и измерване на приноса в икономиката и свързаните науки. Включването на списанието в нея ще спомогне за популяризирането му извън територията на страната ни. „Икономика и управление" започва да се издава през 2005 година, като до настоящия момент то съдържа над 700 публикации.

Издаването и популяризирането на списанието е свързано с по-нататъшното развитие и обновяване на научните изследвания и учебния процес във факултета. Целта му е да популяризира научните новости и да удовлетворява потребностите на практиката. Редакционната колегия счита, че в списанието определено място трябва да намерят актуалните проблеми на националната и регионалната икономика, управленските подходи и механизми, европейската интеграция и глобализацията, качеството и конкурентоспособността, икономиката на знанието, икономическият растеж и устойчивото развитие.

Публикациите в списанието обхващат научни сфери, съответстващи на научната и образователната проблематика и профилирането на специалности в Стопанския факултет – мениджмънт, маркетинг, финанси, счетоводство и контрол, социално-културни дейности, туризъм, социална политика, инфраструктура и други.

Редакционната колегия се стреми да поддържа високо равнище на научните и научно-приложните разработки и същевременно да предоставя възможност не само на утвърдени и авторитетни български и чуждестранни учени, но и на начинаещи преподаватели и докторанти да публикуват своите идеи. На страниците на списанието могат да споделят свои виждания и специалисти от стопанската практика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай