Ридли Скот разкрива от къде е произлязъл пришълеца

Ридли Скот разкрива от къде е произлязъл пришълеца | StandartNews.com

Режисьорът Ридли Скот ще заснеме три нови филма, продължения на "Прометей", и ще разкаже за произхода на пришълеца. Досега се говореше само за едно продължение на научнофантастичния блокбастър.

Снимките на "Прометей 2" трябва да започнат през януари 2016 г. Сега режисьорът твърди, че има много идеи, които ще стигнат поне за още три филма. Ридли Скот потвърди, че "Прометей" и "Пришълецът" са пряко свързани помежду си.

Режисьорът разказа също, че за него е важно да разкрие откъде се е появил пришълецът. Скот отбеляза, че винаги е мислил за него като за елемент на бактериологична война.

В продължението ще играят звездите от "Прометей" Нуми Рапас и Майкъл Фасбендер. Сюжетът на филма все още не е известен. Преди време Ридли Скот бе казал само, че в новата лента пришълците няма да се появяват в кадър. Финалът на първия филм показа как се ражда първият ксеноморф.

Предполага се, че действието ще се развива на планетата Зета Ретикули, където живеят както извънземните прародители на човечеството, така и ксеноморфите. Известно е също, че в лентата ще има едновременно няколко версии на андроида Дейвид, чийто образ в "Прометей" се пресъздава от Майкъл Фасбендер.

Работата над "Прометей 2" ще върви успоредно с тази по "Пришълецът 5", на който Ридли Скот е продуцент. "Прометей" се появява по кината през 2012 година и носи на създателите си приходи от 403 милиона долара, но не е приет еднозначно от критиката. Той е замислен като предистория на поредицата "Пришълецът", но в крайния вариант на сценария историята няма много общо с оригиналните филми от поредицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай