Праправнучка на Апостола: 4 часа подигравка

Христина Богданова

Праправнучка на Апостола: 4 часа подигравка | StandartNews.com

4 часа подигравка с Апостола

Христина Богданова, праправнучка на сестрата на Васил Левски - единствена с потомство от неговия род

Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си нямам думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм изцяло и напълно, възможно най-бързо! Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована. Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка.

Очаквах Тити Папазов да се разплаче и да го спаси

Драгомир Симеонов, журналист

Извинявайте, ама аз от филма за Левски не очаквах историческа достоверност. Очаквах само накрая да дойде Тити Папазов, да се разплаче и да го спаси.

И Копола е свил "Апокалипсис сега"

Гого Донков, зрител

: "Да започнем от там, че това "нещо" е почти 4 часа. Това говори за творческа импотентност. Майсторството в киноразказа е да събереш, ако трябва национална история, в максимум 120 минути. Дори Копола се е свил в 202 мин в "Апокалипсис сега". Тази тема не е лъжица за всеки. Не случайно толкова дълго никой не се опита да снима филм за Апостола."

Нещо като Чък Норис

Димитър Георгиев - Бико, зрител

"Сцените със Slow motion някак си докараха нещо средно между Чък Норис и Стивън Сегал с координатор Джон Ву. За фактологията няма да споря - там е тъжно и тежко. Отдавам на некадърност повече, отколкото на насоченост в посланията, макар да имаше безумни моменти и дупки в сюжета, а последователността като цяло отсъстваше. Не може да претупаш и изрежеш моменти, които са създали Левски като легенда за един народ. Разбирам, че е уж различен поглед, ама нека все пак е поглед, а не наизуст с евтини FB лафчета. И много, ама много пестя хейта в идеологически аспект и се фокусирам предимно върху филма като творба, което също му е много като квалификация. "Исихия" и хубави камери. Толкоз."

Правдив е, няма захаросване

Васил Василев, председател на Общобългарски комитет "Васил Левски"

Може би най-голямото му достойнство е, че пресъздава вярно историческата истина, епохата и събитията, такива каквито ги знаем от Дядо Вазов, от Захарий Стоянов, от спомените на поборниците и на съратниците на Левски. Филмът "Дякон Левски" политически не е коректен от днешна гледна точка, защото в него няма и следа от това "захаросване" на историята, от това "заливане със сироп" и замазване на всички проблеми и противоречия, които са накарали Апостола да се жертва по този недвусмислен начин.

Пълна пародия

Теодора Тодорова, зрител

Филмът е ужасен. Ако детето ни гледа този филм, той няма да разбере кой е Левски! Този филм наистина е гавра, омаловажаване и пълна пародия. Не само че са усвоени едни пари, ами и Левски е обезличен, принизен. Поне видях колко голяма нужда имат хората от филм за Левски. Зала 1 беше пълна и всички бяха разочаровани!

Като каубойски екшън

Емил Иванов, зрител

Четири часа несвързани сценки, редувани от мутренски възгласи и побои. Сцените приличаха на неочаквано сбиване в каубойски бар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай