Ненчо сбъдва мечти по БНТ

Ненчо сбъдва мечти по БНТ | StandartNews.com

Ненчо Балабанов се завръща в ефира на БНТ1. Актьорът, певец, имитатор и всенароден любимец ще води детското предаване "Търсачи на мечти" в рамките на "Лека нощ, деца". От понеделник в продължение на две седмици Ненчо, в ролята на господин "Когатопорасна", ще забавлява малчуганите и ще сбъдва техните мечти. Всяка вечер малките зрители ще научават как се става ветеринарен лекар, балерина, автомобилен състезател, как се язди кон или къде се намира страната на шоколада. "Търсачи на мечти" е първият детски образователен риалити формат. Неговата основна идея е децата да имат вълнуващи преживявания, като се срещат с хора и професии, към които се стремят. Така техните фантазии ще стават реалност.

Днес пък, в навечерието на празника на детето 1 юни, обществената медия отвори вратите си за най-малките си зрители. В съзвучие със слогана на предстоящата Детска Евровизия - #откривай, стотици деца можаха да се докоснат и открият магията на телевизията. Генералният директор на БНТ Вяра Анкова посрещаше своите гости и им разказа интересни подробности за работата в телевизията. Малчуганите научиха кой стои зад камерите в БНТ, какво се случва в режисьорските апаратни и колко усилия полагат телевизионните екипи за всяко едно от предаванията.

"Създадохме този празник за децата, водени от желанието да запалим у тях искрата на откривателството. Като домакин на Детската Евровизия 2015 БНТ ще продължи да споделя детския свят и да дава възможност на мечтите да се сбъдват", каза Вяра Анкова.

Още на входа гостите се запознаха с любимите си кукли Бърколини - герои от предаването на БНТ1, които им раздаваха картинки за оцветяване и стикери. Палавите кукли бяха представени от актьорите Светослава Симеонова, Мариета Петрова-Мърфи и Димитър Димитров.

Маршрутът в телевизията бе обозначен с цветни стъпки, които отведоха невръстните зрители на вълнуващо телевизионно пътешествие. Сред дошлите зрители на ул. "Сан Стефано" 29 се откроиха и бъдещите журналисти. Те влязоха в ролята на водещи на времето, а Студио 5 се превърна в открита сцена за талантливите деца, които пяха и танцуваха с водещите Сандра Петрова и Александър Герджиков от предаването "Милион и две усмивки". Разказвачи на приказки бяха Николай Дограмаджиев, Доротея Манева и Ники Станоев. В Студио 5 пяха вокалните групи "Мечо Пух" и "Бон-Бон", представили България на Детската Евровизия през 2007 г. Иван Иванов, също участник в конкурса, но през 2011-а, и танцуваха фолклорен състав "Боди Фолк" и танцова трупа "Пумпал".

Всички деца получиха подаръци, сред които и специално направени за събитието дискове със запис на песните, с които досега България е участвала на детската Евровизия. "Не очаквах да е толкова интересно и вълнуващо вътре в телевизията, много се радвам, че дойдох днес", каза 11-годишната Стефания от Пловдив.

Филмът от празника "Открий детския свят с БНТ" ще бъде излъчен утре от 16.20 часа по телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай