Не искат Доминго в САЩ заради сексуалния тормоз

Операта в сан Франциоско и симфоничният оркестър на Филаделфия отказаха негови ангажименти

Не искат Доминго в САЩ заради сексуалния тормоз | StandartNews.com

Операта в Сан Франциско се присъедини към акцията на Симфоничния оркестър във Филаделфия и отмени концерт на 6 октомври с участието на испанската оперна звезда Пласидо Доминго, който беше обвинен от няколко жени в сексуален тормоз.

Осем певици и една танцьорка признаха пред Асошиейтед прес вчера, че са били малтретирани сексуално от Доминго в различни периоди на 80-е години на миналия век.

"Решението да се отмени концертът е взето след последните новинарски съобщения за многобройни обвинения в сексуален тормоз. Въпреки че предполагаемите инциденти не са свързани с операта в Сан Франциско, трупата не може да позволи на артиста да излезе на сцената на операта на военния мемориал", се казва в съобщение на оперния театър.

Тези, които купуват билети, се канят да изберат друго представление, да върнат парите или да дарят на операта.

Самият 78-годишен Доминго отрича всички обвинения. В операта в Лос Анджелис, където певецът работи повече от 30 години, обещаха да наемат независим адвокат, който да преразгледа обвиненията за тормоз.

След като се появи тази информация, Симфоничният оркестър на Филаделфия отмени участието на Доминго в премиерния си концерт на сезона на 18 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай