Музикален фест ще се вихри на антична сцена

Музикален фест ще се вихри на антична сцена | StandartNews.com

Стара Загора. Първото издание Музикален фестивал „Августа Траяна" ще бъде поредния културен подарък за старозагорци това лято след току-що завършилия международен кинофестивал „Златната липа" и предстоящия Джаз-форум. Музикалният фест е по инициатива на Старозагорската опера, а всички спектакли ще се играят на сцената на обновения по европейски проект римски форум Августа Траяна.

„Искаме да съберем на едно от най-красивите места в сърцето на града музика, именити гласове, древност, настояще и бъдеще. Надяваме се, че още с първото издание на фестивала да дадем едно добро и силно начало и всяка година да го обогатяваме още и още", заяви директорът на оперната трупа Петко Бонев.

Откриването е на 18 юни с операта „Дидона и Еней" от Хенри Пърсел.

На 25 и 27 юни ще се играе и първата лятна премиера – „Ацис и Галатея" от Георг Фридрих Хендел /Волфганг Амадеус Моцарт.

На 10 и 11 юли пък е вторият премиерен спектакъл на кратките опери „Битката на Танкред и Клоринда" и „Балът на неблагодарните жени" – и двете от Клаудио Монтеверди.

В общо 9-те вечери меломаните ще видят 5 оперни спектакъла и 1 гала-концерт по случай приключването на творческия сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай