Кинопремиера: Супергерои спасяват Земята

Робърт Дауни младши (вляво) е в ролята на Тони Старк

Кинопремиера: Супергерои спасяват Земята | StandartNews.com

Дауни младши, Крис Хемсуърт и Скарлет Йохансон са сред звездите в епичния екшън

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон", епичното продължение на най-мащабния филм за супергерои, е от най-очакваните мегапродукции за годината. От днес лентата тръгва по кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Сюжетът на "Отмъстителите 2" отново се фокусира върху борбата на организацията "S.H.I.E.L.D." срещу силите на злото. Когато Тони Старк (Робърт Дауни младши) се опитва да стартира пасивна мироопазваща програма, настава бъркотия. Могъщите супергерои на Земята са поставени на върховно изпитание, тъй като съдбата на планетата виси на косъм. Когато се появява злодеят Ултрон (Джеймс Спайдър), от Отмъстителите зависи да го спрат, за да не осъществи ужасния си план. Скоро изненадващи съюзи и неочакван екшън подготвят пътя за епично и уникално глобално приключение. "Веднага разбрах какво искам да направя с Ултрон. Той постоянно се опитва да унищожи Отмъстителите и определено му е влязла муха в главата. Той не е щастлив герой, което го прави интересен. Има си болка. И начинът, по който тя се проявява, не е типичен за един робот", споделя Джос Уедън, сценарист и режисьор на лентата.

Във филма влизат и двама нови ключови герои - близнаците Уанда и Пиетро Максимоф или по-известни като Алената вещица и Куиксилвър. Те идват от въображаемата западноевропейска държава Соковия (в която преди е имало щаб на Щит, превзет по-късно от Хидра) и не са почитатели на Отмъстителите, дори напротив. "Във филма те ще покажат сили, каквито не сме виждали досега. Ще обърнат света на познатите ни герои с краката нагоре и ще ги накарат да се съмняват в себе си, което никак не е лесно", допълва Уедън.

В ролите ще видим още Елизабет Олсън, Марк Ръфало, Крис Евънс, Гуинет Полтроу, Джеръми Ренър, Крис Хемсуърт, Скарлет Йохансон, Самюел Л. Джаксън, Томас Кречман, Арън Тейлър - Джонсън, Коби Смълдърс. Българските зрители ще имат привилегията да гледат филма седмица преди премиерата му в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай