Хосе Карерас с обръщение към България

Легендарният тенор ще бъде специален гост на спектакъла Opera D`amore на 19 декември

Хосе Карерас с обръщение към България | StandartNews.com

Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл Opera D`amore в София.

"Ще бъде нещо изключително, с участието на първокласни оперни певци, оркестър, диригенти, и още, и още, казва във видеото големият тенор. Ние наистина сме много щастливи да ви кажем, че ще бъдем там. Аз съм в чудесни отношения с България - със страната и нейните хора, имам много приятели от различни сфери на обществото - музика, спорт. За мен е удоволствие да се върна и да имам възможността да пея за вашата невероятна публика".

Послания по повод спектакъла записаха също диригентът Давид Хименес, дългогодишната легенда на миланската "Ла Скала" - Марко Берти, звездата на "Метрополитън" в Ню Йорк - Мария Гулегина, баритонът Кирил Манолов, Михаил Михайлов, мецосопраното Надя Кръстева, сопраното Илина Михайлова и тенорът Росен Ненчев. Последните двамата бяха част от прощалния концерт на Карерас на 11 май 2019-а в София, припомня БТА.

Карерас ще бъде специален гост на спектакъла Opera D`amore на 19 декември в зала "Арена Армеец". Според организаторите легендарният тенор ще се появи в едно неочаквано време с един неочакван репертоар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай