Катрин Деньов: Времето не ми е враг

Катрин Деньов: Времето не ми е враг | StandartNews.com

Най-новият филм на Катрин Деньов "По пътя ми" тръгна в САЩ преди седмица. Еманюел Берко създава проекта специално за кинодивата. 70-годишната френска звезда играе неудовлетворената от живота Бети, бивша кралица на красотата. Тя потегля на пътешествие, за да се отърси от оковите на западащия семеен ресторант, който й е завещан, и да преодолее раздялата с любовника си. Зад кормилото на старата си кола, с едни и същи дрехи в продължение на дни, Бети танцува и пие в провинциален клуб, пуши с непознати, понякога си ляга с някой от тях. Но в същото време създава силна духовна връзка с младия си внук, докато красивият френски пейзаж върви като фон. Много от ролите са изпълнени от непрофесионални актьори. Без носталгия, Деньов разказва пред Ройтерс как се справя с остаряването.

- Госпожо Деньов, колко често получавате подобни предложения от режисьори?

- Андре Тешине също е писал сценарий и роли за мен. В образа, който Еманюел Берко създаде, ми хареса най-вече свободата на героинята. Един ден тя спира по средата на кухнята и казва: "Стига вече". Обещава на близките си, че ще се върне, но изчезва. Всеки е мечтал да го направи поне веднъж.

- Бети има флирт със сравнително младия Марко. Харесва ли ви тази част от историята?

- Да, въпреки че в началото ми изглеждаше трудно. Защото Еманюел искаше непрофесионален актьор за ролята, така че направихме доста проби.

- Той е брутално откровен с вашата героиня...

- Забавно е, когато ме поглежда и си представя красавицата, която съм била преди 25 или 30 години.

- Каква е тайната на вашето грациозно остаряване?

- Не бива да се бориш срещу времето на всяка цена. Просто то не е чак толкова голям проблем. Може би защото имам деца и внуци. Ритъмът е различен. Начинът да гледаш на нещата, различни от теб, не е същият.

- Направихте фотосесия с Кейт Мос - доста смело. Откъде намирате самочувствие за подобни акции?

- Не се чувствам чак толкова уверена. Бяхме заедно в Япония. Забавлявахме се, разговаряхме и си говорихме, че би било чудесно да направим снимки. Тогава агентът й предложи фотосесията за "Венити феър". Но не като задължение или състезание.

- Как избирате филмите си?

- Основното е сценарият. Историята е най-важна - повече от актьорите и режисьора. Гледах "Гранд хотел Будапеща", страхотна работа. Харесвам много Пол Томас Андерсън, Кристофър Нолан и Дейвид Финчър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай