Иво Димчев впечатли Дейвид Линч

Той има невероятен глас, пише култовият режисьор

Иво Димчев впечатли Дейвид Линч | StandartNews.com

Дейвид Линч е останал крайно впечатлен от Иво Димчев. Това сподели Кристина Николова – режисьорката на документалния филм, посветен на музиканта. Тя сподели в профила си във Фейсбук думите на култовия режисьор.

„Гледах документалния ти филм, който много ми хареса – и най-вече ми хареса темата, която си избрала да покриеш. Този човек има голямо присъствие и невероятен глас. Хареса ми как си уловила благородния му дух – нещо, от което светът има голяма нужда сега. Накара ме да си спомня за времето ми в България, за тези изящни гласове и музика, които дълбоко ме развълнуваха“.

Петминутният филм „Корона Къш-къш“ документира инициативата на Димчев да обиколи домовете на свои почитатели и да им изнася персонални концерти по време на пандемията.

„Иво отхвърли виртуалните представления и предаванията на живо и обяви „домашни турнета насред карантина“ в родната си София, гарантирайки спазване на мерките за социална дистанция. Той измисли нов начин да се свърже с публиката си и да я зарадва с онова, което е най-съществено за психичното здраве – музиката. Гласът му, смелият дух и радостта, които той носи на тези, които го канят в домовете си, ми напомниха за ангел, който посещава хората и им дава утеха и светлина на фона на кризата и несигурността. Затова помолих да го последвам в това невероятно пътешествие“, коментира режисьорката Кристина Николова.

Дейвид Линч посети България през 2007-а, за да присъства на първата копка на училище по трансцедентална медитация. По време на посещението си той беше удостоен и с титлата „Доктор хонорис кауза“ на НАТФИЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай