Гледаме Анна Нетребко в "Макбет"

Гледаме Анна Нетребко в "Макбет" | StandartNews.com

Шекспировата трагедия "Макбет", претворена от Верди и поставена от Метрополитън опера, ще гледаме на живо от Ню Йорк. Това ще се случи на 11 октомври от 19.50 в Синема сити на Мол София чрез сателитна симултанна връзка, която гарантира HD качество на картината. В ролята на лейди Макбет публиката ще се наслади на една от най-големите звезди на класиката - Анна Нетребко. Ще й партнират прочутият баритон Желко Лучич, младият малтийски тенор Джоузеф Калея и басбаритонът Рене Папе.

"Макбет" е първата Шекспирова пиеса, която Верди адаптира за музикалната сцена. Постановката на английския драматург Ейдриън Ноубъл от 2007 г., която ще видим, е дирижирана от носителя на "Грами" Фабио Луизи. Билетите по 18 лв. вече се продават, за ученици, студенти и пенсионери - с три лева по-евтино. "Макбет" е първата опера от програмата на "Метрополитен на живо от Ню Йорк", която ще гледаме в продължение на година. Всички излъчвания ще бъдат със субтитри на български и английски език.

Виртуози свирят в памет на Рупето

Някои от най-големите ни пианисти се събират за общ концерт, "4 от 5", в памет на талантливия им колега Румен Тосков-Рупето, който почина през 2010-а само на 40. Брилянтните Антони Дончев, Живко Петров, Ангел Заберски и Васил Пармаков последователно ще застанат на пианото в Студио 5 на 15 ноември от 19 часа. "На този прекрасен и необичаен концерт ще има и пети музикант. Неговият дух ще присъства с нас на сцената", казва Живко Петров. Билетите са само по 10 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай